POLÍTICA
Política 28/01/2014

Amaiur pregunta al govern del PP pel paper de Santa Teresa i les verges del Rocío i del Pilar en la sortida de la crisi

Els abertzales registren una bateria de preguntes relacionades amb les declaracions del ministre de l'Interior en què va afirmar que Santa Teresa de Jesús està "intercedint" per Espanya

Ara
1 min
El document que recull les preguntes d'Amaiur

BarcelonaLa coalició abertzale Amaiur ha registrat una bateria de preguntes al Congrés instant el Govern de Mariano Rajoy a explicar com intercedeix Santa Teresa de Jesús per Espanya i la crisi, i si la Verge del Rocío i la del Pilar ajuden a aquest mateix propòsit i de quina manera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit, que sol·licita resposta per escrit al govern espanyol i que va ser registrat ahir dilluns, recorda les declaracions "en to seriós" de Fernández Díaz, les que va fer l'any passat la ministra de Treball en què va afirmar que "la Verge del Rocío ha fet un regal amb la sortida de la crisi" i que el 2012 el govern espanyol va atorgar la Gran Cruz de la Orden Mérito Civil a la Verge del Pilar. Per Amaiur, són manifestacions que "recorden temps pretèrits en els quals el nacionalcatolicisme era una de les senyes d'identitat de l'Estat". "Cal recordar que el dictador Francisco Franco també atribuïa poders sobrenaturals a Santa Teresa", afegeixen.

Preguntes compromeses

Per tot plegat, Amaiur pregunta "com considera el ministre" Fernández Díaz que Santa Teresa "intercedeix" per Espanya; "quin és el paper de la Verge del Rocío en la sortida de la crisi?"; si el govern "ha notat millores" després de condecorar la Verge del Pilar i "quines"; si "estima el govern que hi ha més intercessions divines i sobrenaturals en la situació actual de l'Estat?" i "de qui?".

Tot plegat per acabar demanant també si "considera el govern que respecta l'aconfessionalitat de l'Estat" per concloure preguntant si "té intenció de promoure que Espanya es converteixi en un estat confessional".

stats