Publicitat
Publicitat

CAP AL 20-N

Amaiur avança que, després del 20-N, el seu objectiu serà "l'assalt" al govern basc

El candidat de la coalició abertzale vol anar a Madrid a confrontar projectes "en el sentit més democràtic de l'expressió"

El candidat d'Amaiur Iñaki Antigüedad ha assegurat avui que, després de les eleccions del 20 de novembre, el seu pròxim objectiu serà "l'assalt a Lakua, a Ajuria Enea, per treure aquest okupa ", en al·lusió al lehendakari, Patxi López, i canviar un Parlament" transgènic". Antigüedad ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en un acte multitudinari celebrat per la coalició abertzale al Velòdrom d'Anoeta de Sant Sebastià. L'aforament d'unes 12.000 persones estava pràcticament complet.

Crits d'"independència" i "amnistia" han estat corejats pels assistents, entre els quals hi havia el diputat general de Guipúscoa i l'alcalde de la ciutat, Martin Garitano i Juan Karlos Izagirre, tots dos de Bildu i dirigents de les diferents sensibilitats que integren Amaiur –l'esquerra abertzale, EA, Alternatiba i Aralar–, que ocupaven les primeres files, al costat de l'exvicepresident de la Generalitat Josep Lluís Carod-Rovira. Rufi Etxeberria, Joseba Permach, Pernando Barrena, Joseba Álvarez i Tasio Erkizia són alguns dels representants de l'antiga Batasuna que han pres part en l'acte, en què han intervingut els màxims líders d'EA, Alternatiba i Aralar, Pello Urizar, Oskar Matute i Patxi Zabaleta, respectivament, així com els candidats d'Amaiur, Maite Aristegi (Guipúscoa) i Iñaki Antigüedad
(Biscaia).

Antigüedad ha reconegut que el Congrés i el Senat mai han estat les seves institucions, però que aniran a Madrid per confrontar projectes "en el sentit més democràtic de l'expressió" i, després d'això, Amaiur es fixa en les eleccions autonòmiques basques per acabar amb un Parlament "transgènic" en què no està representada l'esquerra abertzale il·legalitzada. Maite Aristegi, per la seva banda, ha demanat "respecte per a Euskal Herria", que es reconegui el seu dret a decidir i que l'"Estat mostri, d'una santa vegada, maduresa democràtica i altura de mires". La reivindicació d'Amaiur que la societat basca té dret a decidir el seu futur ha centrat la majoria de les intervencions que s'han succeït en aquest acte, celebrat al mateix recinte en què l'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, va presentar el 2004 la proposta d'Anoeta. De fet, les al·lusions a Otegi i als presos d'ETA han estat també presents en bona part dels discursos, que s'han succeït durant dues hores i mitja i que han finalitzat amb l'entonació de l' Eusko Gudariak (himne del soldat basc) per part dels assistents.

RE

Més continguts de