Política 21/04/2015

Estat Islàmic reivindica un atemptat amb un artefacte casolà a l'ambaixada espanyola a Líbia

L'atac, reivindicat pel grup terrorista a través de les xarxes socials, només ha causat danys materials de poca importància

Ara / Europa Press
1 min
L'atemptat ha provocat danys materials a la seu de l'ambaixada espanyola a Líbia / EFE

MadridL'organització jihadista Estat Islàmic ha reivindicat l'atac perpetrat amb explosius casolans a la part exterior de l'ambaixada espanyola a Líbia la mitjanit de dilluns a dimarts, segons ha informat la cadena de televisió líbia Al Wasat. L'atemptat no ha causat ferits, però sí danys materials a l'edifici, si bé de petita importància, segons fonts diplomàtiques espanyoles al país nord-africà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup que lidera Abu Bakr al Baghdadi s'ha atribuït l'autoria d'aquest atac per mitjà de missatges publicats en diversos comptes vinculats a la xarxa social Twitter. A través d'aquests canals, Estat Islàmic ha dit que els seus milicians han atacat amb "diversos artefactes explosius" la delegació diplomàtica espanyola a Trípoli.

Espanya va evacuar el juliol del 2014 el personal diplomàtic a Líbia causa de l'agreujament de la situació de seguretat a Trípoli, de manera que a l'ambaixada queda actualment un grup molt reduït de personal que hi treballa.

L'atac ha tingut lloc dies després dels atacs amb bomba contra les seus diplomàtiques de Corea del Sud i el Marroc. El primer d'ells es va saldar amb la mort de dos guàrdies libis de la legació, mentre que en el segon no es van haver de lamentar víctimes.

stats