Política 30/09/2019

Amer es declara "territori lliure i sobirà"

El municipi de la família de Carles Puigdemont es desvincula de l'Estat

Maria Garcia
1 min
Els veïns d'Amer, entre els quals, la germana de Carles Puigdemont, Anna Puigdemont; durant la declaració de "territori lliure i sobirà"

AmerDeclaració simbòlica dels veïns d'Amer (Selva). Més de dues-centes persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça de la Vila per declarar el municipi "territori lliure i sobirà". A partir d'ara el municipi es governarà a través del Consell Local per la República, constituït pels representants electes de l'Ajuntament amb el suport dels veïns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el manifest que han llegit, el Consell serà "l'única institució local lliure i no sotmesa als poders de l'estat espanyol" i, a partir d'ara, la població només reconeix aquest Consell fins que "s'assoleixi la independència efectiva de Catalunya". Entre altres objectius, aquest òrgan treballarà per "restituir el Govern legítim" –el cessat després de l'aplicació de l'article 155– i per culminar l'aprovació de la Constitució catalana.

Tot i la declaració, els impulsors han assegurat que no incorreran en "cap falta administrativa" que els converteixi en "presa fàcil" de la "màquinaria de l'estat" però que centraran tots els esforços en fer efectiva la República Catalana.

Més de dos-cents veïns han donat suport a la iniciativa, entre les quals hi havia la germana de Carles Puigdemont, Anna Puigdemont, a qui han dedicat unes paraules de suport al principi de l'acte, després que ahir la Cadena SER assegurés que hauria mantingut una "reunió secreta" amb els CDR empresonats. Una informació que ella mateixa ha negat aquest matí a través d'un comunicat on afirma que era "materialment impossible" que hagués pogut mantenir aquesta trobada "per raons familiars perfectament acreditades i documentades".

Després de la declaració que ha signat avui Amer, els impulsors esperen que més municipis s'hi adhereixin i també es declarin "territoris lliures i sobirans".

stats