Política 21/11/2017

Els Amics de les Arts, La Banda Impossible i l'Elèctrica Dharma, entre els grups del Concert per la Llibertat

L'ANC crida a omplir l'Estadi Olímpic el 2-D per reclamar l'excarceració dels presos polítics

Laia Vicens
2 min
El president accidental de l'ANC, Agustí Alcoberro, la productora artística del Concert per la Llibertat, Gemma Recoder, i el productor del concert i membre del secretariat de l'entitat sobiranista, Linus Puchal

BarcelonaL'ANC ha presentat aquest dimarts els detalls del Concert per la Llibertat dels presos polítics, que tindrà lloc el 2 de desembre, a les 16.30 h, a l'Estadi Lluís Companys. Entre els artistes que hi participaran hi ha els membres de La Banda Impossible -Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Natxo Tarrés, Pemi Fortuny i Jofre Bardagí-, l'Elèctrica Dharma, els Catarres, Doctor Prats, Itaca Band, Oques Grasses, Paula Valls, Els Amics de les Arts, Búhos, Cesk Freixas, Joan Rovira, Senyora Tomassa, Bonobos, Gemma Humet i Judit Nedderman, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots ells cantaran cançons del propi repertori però també temes que formen part de la història musical i que remeten a la llibertat i els drets humans, segons ha explicat Gemma Recoder, que produirà l'esdeveniment. Els preus de les entrades del Concert per la Llibertat seran d'entre 10 i 30 €, i es podran adquirir a partir d'aquest dimecres a través de la web de l'Assemblea. Els beneficis de l'acte es destinaran íntegrament a la Caixa de Solidaritat de les entitats, on ara mateix hi ha 1,5 milions d'euros. El president accidental de l'entitat, Agustí Alcoberro, ha explicat que en total s'han recaptat 4.550.000 d'euros, dels quals 3.050.000 s'han destinat a pagar les fiances dels líders polítics.

L'acte durarà tres hores (de les 16.30 h a les 19.30 h) i s'hi esperen unes 60.000 persones, la capacitat màxima de l'Estadi. L'ANC diu que serà un acte "reivindicatiu", de "fermesa i protesta". Alcoberro ha explicat que el concert s'ha organitzat per deixar clar que "l'existència de presos polítics és irregular i no ens hi podem acostumar". "Ho fem per mantenir la flama que això és una situació excepcional", ha dit. El membre del secretariat de l'ANC Linus Puchal ha afirmat que el concert del dia 2 té "un fil conductor" amb els concerts que es van fer al Camp Nou el 1985 i el 2013.

stats