Publicitat
Publicitat

JUDICI A GARZÓN

Amnistia Internacional aplaudeix l'absolució de Garzón i reclama investigar els crims del franquisme

L'organització ha demanat a les autoritats espanyoles que emprenguin més accions sobre els abusos comesos durant la Guerra Civil i els anys posteriors


Amnistia Internacional ha valorat aquest dilluns en un comunicat com a "molt bona notícia" la decisió del Tribunal Suprem (TS) d'absoldre l'exjutge Baltasar Garzón del càrrec que se li imputava per investigar els crims comesos durant el franquisme. No obstant això, l'organització ha demanat a les autoritats espanyoles que emprenguin, sense demora, investigacions sobre els abusos contra els drets humans que van tenir lloc durant la Guerra Civil (1936-1939) i el govern de Francisco Franco, que inclouen homicidis extrajudicials, tortura i desaparicions forçades.

Així, el responsable de justícia internacional d'Amnistia Internacional, Marek Marczynski, ha declarat que "és una vergonya que l'estat espanyol encara no hagi abordat el seu fosc passat". Per tal de posar solució a "aquests crims atroços", ha demanat que "investiguin els delictes de dret internacional comesos en el passat; en particular, han de deixar de banda la llei d'amnistia del 1977 i les normes sobre prescripció d'aquests crims”.  


La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT