Política 27/12/2011

Ana Botella, proclamada alcaldessa de Madrid

És la primera dona que lidera l'Ajuntament de Madrid després de la renúncia d'Alberto Ruiz-Gallardón per entrar a l'executiu de Mariano Rajoy

Ara/efe
2 min
Ana Botella arriba al Ple extraordinari que l'ha fet alcaldessa amb Manuel Cobo, vicealcalde de la capital / EFE

MadridAna Botella, de 58 anys, és ja la primera dona que presideix l'Ajuntament de Madrid després que Alberto Ruiz-Gallardón renunciés al càrrec en ser nomenat ministre de Justícia en el Govern de Mariano Rajoy. Botella ha estat elegida alcaldessa de la capital espanyola amb els 31 vots del PP. El PSOE, IU i UPyD han votat el seus propis caps de fila. Al ple extraordinari municipal hi han assistit els ministres José Manuel García Margallo (Exteriors), Ana Pastor (Foment), José Manuel Soria (Indústria), Luis de Guindos (Economia), Ana Mato (Sanitat) i Ruiz-Gallardón (Justícia).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També hi havia la presidenta regional, Esperanza Aguirre, el president del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, els presidents de la FEMP, Juan Ignacio Zoido, i de la FMM, David Pérez, el president de CEIM, Arturo Fernández, i els secretaris generals d'UGT i CCOO de Madrid, José Ricardo Martínez i Javier López, respectivament, entre d'altres.

Ana Botella és la sisena persona que ocupa aquest lloc en la nova etapa democràtica després d'Enrique Tierno Galván, Juan Barranco, Agustín Rodríguez Sahagún, José María Álvarez del Manzano i Alberto Ruiz-Gallardón. Va entrar a l'Ajuntament de Madrid l'any 2003 i ha dirigit les àrees d'Ocupació i Serveis al Ciutadà, i de Medi Ambient, a més de ser segona tinent d'alcalde.

Al maig d'aquest any, quan va ser reelegida com a número dos de la candidatura de Ruiz-Gallardón, la seva ascensió a l'alcaldia de la capital espanyola era ja un secret del domini públic, malgrat que Gallardón va reiterar diverses vegades que acabaria el seu mandat. A partir d'aquest dimarts, la dona de l'expresident del govern José María Aznar haurà de gestionar un pressupost de 3.879.000 d'euros, una mica més de 10,6 milions al dia.

stats