ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/09/2014

Ana Botella renuncia a ser candidata a les properes eleccions municipals de Madrid

L'alcaldessa no dimitirà i aguantarà fins als comicis del maig de 2015. De fet, va arribar al càrrec sense passar per les urnes

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha anunciat aquest dimarts a la tarda que no es presentarà com a candidata del PP en les municipals del mes de maig de 2015. Ho ha fet en una compareixença convocada a última hora després de setmanes d'especulacions. "Aquest matí he reiterat la meva decisió al president del govern [espanyol] i del PP, Mariano Rajoy, que en tenia coneixement des de feia uns dies", ha assegurat Botella en una intervenció sense preguntes. "Sento que he complert i dono per tancada una etapa de a meva vida", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha puntualitzat que esgotarà la legislatura perquè l'equip de govern que presideix encara "té molts mesos de treball i molts projectes per acabar". "I és el que seguirem fent amb el mateix entusiasme fins l'últim dia del nostre compromís amb els madrilenys", ha afirmat. "Això és un anunci però encara no és un comiat".

Renunciant a la candidatura, Botella evita passar per les urnes, ja que quan va arribar al càrrec a finals del 2011 ho va fer per ocupar el lloc d'Alberto Ruiz-Gallardón després que aquest fos nomenat ministre de Justícia de l'executiu de Rajoy.

Del Madrid Arena al "relaxing cup of café con leche"

La gestió de la dona de l'expresident espanyol José María Aznar ha tingut diferents moments crítics. El més greu: que marxés de cap de setmana a Portugal el dia després de la mort de cinc joves en la macrofesta celebrada al recinte municipal de Madrid-Arena el novembre del 2012. El fracàs de la candidatura olímpica de Madrid 2020 va abonar la seva caiguda en picat de popularitat amb la mítica proposta del "relaxing cup of café con leche" a la Plaza Mayor.

L'últim problema: les dues morts per caigudes de branques d'arbre. La primera el juny al Retiro, en què va morir un soldat de 38 anys que passejava amb els seus dos fills, i la segona ahir en què va morir un veí de Vallecas de 72 anys.

La caiguda de la popularitat en picat i els pèssims resultats en les darreres enquestes la deixaven en una posició molt incòmode dins les files del Partit Popular. De fet, ja s'ha especulat en les seves possibles substitutes per evitar que el fortí popular des del 1991, com és l'Ajuntament de Madrid, no canviï de mans. Una d'elles seria l'actual vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría; o bé la delegada del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes; o fins i tot la polèmica expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Aquesta última ha estat una de les primeres en 'celebrar' la decisió. "Ana Botella sempre ha fet el millor per al Partit Popular", ha dit en una piulada després que ahir mateix el vicesecretari general d'Organització del PP assegurés en una roda de premsa que "el PP té molts candidats" per a l'Alcaldia de Madrid, "començant per la seva alcaldessa", va puntualitzar.

stats