13 CONGRÉS DEL PP DE CATALUNYA

Ana Mato: "No es pot entendre Catalunya sense Espanya ni Espanya sense Catalunya"

La ministra de Sanitat ha obert el congrés del PP de Catalunya mostrant el seu compromís amb l'Estatut, tot i que en el seu moment el van portar al Constitucional

La ministra de Sanitat, Ana Mato, ha obert el 13è congrés del PP de Catalunya amb molta més tranquil·litat que fa quatre anys quan, com a vicesecretària d'Organització del partit, va ser xiulada en un conclave tens amb una ajustada victòria d'Alícia Sánchez-Camacho per davant de Montserrat Nebrera, una referència que Mato ha recordat diverses vegades en el seu discurs. La ministra, però, ha volgut passar pàgina i defensar el seu executiu de les crítiques del Govern subratllant "el compromís dels populars espanyols amb Catalunya des de la moderació i la concòrdia". "No es pot entendre Catalunya sense Espanya ni Espanya sense Catalunya, ni l'autogovern català sense la Constitució", ha afegit en resposta a l'ascens sobiranista català. De la mateixa manera, Mato ha mostrat "el compromís amb l'Estatut en el marc de la Constitució", tot i que quan va ser aprovat el PP el va impugnar al Tribunal Constitucional.

En relació amb les retallades i les primeres i polèmiques iniciatives del govern espanyol, Mato ha defensat que "calen governs que abordin reformes" i ha demanat als populars que "expliquin l'agenda reformista de Rajoy". "Que car que ens ha sortit a tots els espanyols els governs tripartits i la seva equivalència del PSOE a Madrid!", ha exclamat culpant de les decisions els seus predecessors. I, fent de nou l'ullet als catalans, Mato ha assegurat: "Des del govern d'Espanya mirem Catalunya cada dia perquè ha de tornar a ser el motor econòmic i d'ocupació".