13 CONGRÉS DEL PP DE CATALUNYA
Política 05/05/2012

Ana Mato: "No es pot entendre Catalunya sense Espanya ni Espanya sense Catalunya"

La ministra de Sanitat ha obert el congrés del PP de Catalunya mostrant el seu compromís amb l'Estatut, tot i que en el seu moment el van portar al Constitucional

R. Tugas / S. Gonzàlez
1 min

MadridLa ministra de Sanitat, Ana Mato, ha obert el 13è congrés del PP de Catalunya amb molta més tranquil·litat que fa quatre anys quan, com a vicesecretària d'Organització del partit, va ser xiulada en un conclave tens amb una ajustada victòria d'Alícia Sánchez-Camacho per davant de Montserrat Nebrera, una referència que Mato ha recordat diverses vegades en el seu discurs. La ministra, però, ha volgut passar pàgina i defensar el seu executiu de les crítiques del Govern subratllant "el compromís dels populars espanyols amb Catalunya des de la moderació i la concòrdia". "No es pot entendre Catalunya sense Espanya ni Espanya sense Catalunya, ni l'autogovern català sense la Constitució", ha afegit en resposta a l'ascens sobiranista català. De la mateixa manera, Mato ha mostrat "el compromís amb l'Estatut en el marc de la Constitució", tot i que quan va ser aprovat el PP el va impugnar al Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En relació amb les retallades i les primeres i polèmiques iniciatives del govern espanyol, Mato ha defensat que "calen governs que abordin reformes" i ha demanat als populars que "expliquin l'agenda reformista de Rajoy". "Que car que ens ha sortit a tots els espanyols els governs tripartits i la seva equivalència del PSOE a Madrid!", ha exclamat culpant de les decisions els seus predecessors. I, fent de nou l'ullet als catalans, Mato ha assegurat: "Des del govern d'Espanya mirem Catalunya cada dia perquè ha de tornar a ser el motor econòmic i d'ocupació".

stats