Política 09/06/2015

PSOE i Ciutadans signen el pacte per fer Susana Díaz presidenta d'Andalusia

Signen un "acord d'investidura" que inclou un decàleg anticorrupció i una setantena de compromisos més

Efe
1 min
Susana Díaz i el líder del PP-A, Juanma Moreno / ARA

SevillaEl PSOE i Ciutadans han signat aquesta tarda l'acord que permetrà la investidura de la candidata socialista, Susana Díaz, com a presidenta de la Junta d'Andalusia, previsiblement a finals d'aquesta setmana. Les dues formacions han segellat "l'acord d'investidura" a la seu del Parlament andalús. Per part del PSOE-A hi ha assistit el secretari d'organització, Joan Cornejo, mentre que per Ciutadans ho ha fet Manuel Luzón, responsable regional del partit. També han estat presents en la signatura del pacte el portaveu parlamentari socialista, Mario Jiménez, i la diputada de Ciutadans per Màlaga, Irene Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els documents signats tenen a veure amb el decàleg anticorrupció, regeneració democràtica, garanties econòmiques i l'estat del benestar, i inclouen un total de 72 punts que comprometen totes dues parts. El pacte, que permetrà la investidura de Díaz en la quarta votació amb el suport de Ciutadans, es produeix després de la ronda de contactes bilaterals celebrats entre ahir i avui per Susana Díaz, en què PP-A, Podem i IU han reiterat la seva negativa a donar suport a la candidata socialista, mentre que Ciutadans ha anunciat el seu vot afirmatiu condicionat a la signatura dels documents aportats per aquesta formació a la negociació.

La presidenta en funcions ha traslladat a Ciutadans la seva intenció de convocar un ple per votar la seva investidura durant aquesta setmana un cop s'hagi signat l'acord definitiu

stats