POLÍTICA
Política 22/05/2012

Homs destaca que "socialistes i comunistes" andalusos retallen com Catalunya

El pla d'ajust andalús inclou la rebaixa salarial dels funcionaris i l'increment d'impostos com l'IRPF

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha posat aquest dimarts en relleu que el "govern socialista i comunista" d'Andalusia es disposa a aplicar aproximadament les mateixes retallades en la despesa pressupostària que Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió de Govern, Homs ha subratllat que "crida l'atenció" el pla d'ajust andalús amb mesures com la rebaixa salarial dels funcionaris o l'increment d'impostos com l'IRPF. Ha comentat en to irònic que "no recorda" haver vist aquestes mesures en els programes electorals del PSOE andalús i d'IU, els quals "no tenen més remei" que aplicar aquests ajustos per quadrar els seus pressupostos.

A la reunió de la setmana passada del Consell de Política Fiscal i Financera en què els governs autonòmics van donar a conèixer els seus plans d'ajust, "hem vist les vergonyes que es tapaven alguns", ha dit portaveu. Les retallades anunciades pel govern andalús, ha afegit, resten arguments a l'oposició d'esquerres a Catalunya, molt crítica amb els ajustos de la Generalitat.

Per últim, en relació amb la congelació de les subvencions que atorga la Generalitat, Homs ha advertit que les entitats que depenen exclusivament d'aquestes transferències "hauran d'adaptar-se al context actual" de menys recursos públics.

stats