Política 17/07/2012

El president del Congrés renya Andrea Fabra al despatx pel 'que se jodan' i la diputada demana perdó per escrit

Jesús Posada ho ha explicat en el ple. El text "demana excuses a tota la cambra"

Efe
2 min

MadridEl president del Congrés, Jesús Posada (PP), ha revelat que aquest dimarts ha convocat la diputada del PP Andrea Fabra al seu despatx oficial i l'ha amonestat verbalment per la seva "conducta totalment inadequada" al ple de la setmana passada. Ella li ha lliurat un escrit en què demana perdó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al començament de la sessió plenària, Posada ha explicat, a més, que no cal ordenar que es retiri del 'Diari de Sessions' l'expressió "'Que se jodan!'" que va utilitzar la parlamentària durant el debat, perquè, de fet, no apareix recollida en aquest document. Sí que ha volgut, en canvi, que hi quedi constància de la seva reprovació al comportament de Fabra.

"Espero i desitjo que fets com aquest, que danyen objectivament el prestigi de la cambra, no es tornin a produir en el futur", ha proclamat Posada.

La diputada ha seguit des del seu escó i molt seriosa les paraules del president, pronunciades al començament del ple extraordinari del Congrés.

La decisió de Posada es produeix després que el PSOE i l'Esquerra Plural li haguessin reclamat actuar contra Fabra perquè consideren que l'expressió que va utilitzar dimecres, mentre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciava retallades en la prestació per desocupació, es dirigia als aturats.

La carta de Fabra que ha rebut Posada diu, segons el president del Congrés, que "demana perdó al grup parlamentari socialista i la resta de grups per la seva inadequada expressió proferida durant aquest ple". A més, Andrea Fabra "presenta les seves excuses a tota la cambra", sempre segons el president del Congrés.

A més de la reprovació verbal de Jesús Posada, Andrea Fabra ha estat també sancionada per la direcció del grup popular amb una amonestació per escrit.

stats