Política 18/07/2015

Levy (PP) critica que Artur Mas "deixa el to de pau" quan torna a Catalunya

El president de la Generalitat va fer servir aquesta frase abans de reunir-se amb Felip VI a la Zarzuela

Efe
1 min
Andrea Levy, en la roda de premsa d'aquest dissabte / ACN

MadridLa vicesecretària general d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha criticat aquest dissabte, després de la reunió entre Artur Mas i el rei Felip VI, la "falta de lleialtat institucional" del president de la Generalitat, de qui diu que "deixa el to de pau" quan torna a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El to de pau se'l deixa quan torna a Catalunya, el que planteja justament són llistes de confrontació que busquen confrontar els catalans amb la resta d'espanyols", ha lamentat Levy davant els mitjans durant la seva visita al Campus d'Estiu que Noves Generacions de Madrid celebra a la localitat d'El Escorial. En aquest sentit, Levy també ha criticat "l'actitud de falta de lleialtat institucional que té el president de la Generalitat".

"No volem deixar de dir que mentre s'amaguen –per Mas i Junqueras– en els seus llocs de sortida, en el 4 i el 5 -de les llistes-, el que estan és liderant aquesta ofensiva secessionista a Catalunya", ha afegit Levy.

Malgrat això, la vicesecretària general ha insistit en la intenció del seu partit de "plantejar un pacte pel pluralisme, per la pluralitat a Catalunya". "Insisteixo en el meu oferiment a un pacte pel pluralisme de tots els catalans, pel pluralisme a Espanya davant d'aquestes llistes i candidatures de confrontació plantejades pel senyor Mas i el senyor Junqueras", ha manifestat Levy.

No obstant això, ha valorat positivament que el rei rebés Mas a la Zarzuela, una iniciativa que ja s'ha repetit amb diferents presidents autonòmics i que contribueix a mantenir la "normalitat institucional".

stats