Andreu Van den Eynde: "El defecte de forma bàsicament és una humiliació"

L'advocat coordinador de les defenses dels presos d'ERC afirma que han valorat "recusar Llarena", però ho faran quan els "convingui"

L'advocat coordinador de les defenses dels presos d'ERC, Andreu Van den Eynde, ha valorat aquest divendres a RAC1 el rebuig de la justícia belga d'extradir Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig: "El defecte de l'euroordre és de forma i de fons", ha assegurat. "El defecte de forma és la manifestació del treball poc curós dels tribunals espanyols". Per a l'advocat, "bàsicament, una humiliació" per a Pablo Llarena, el jutge del Tribunal Suprem que investiga els dirigents sobiranistes.

"Hi ha indicis de falta d'imparcialitat molt severs i de canvis de les regles del joc", ha lamentat Van den Eynde. "El Tribunal Suprem no ens ha donat la raó mai en res. És com si juguéssim al dòmino i nosaltres comencéssim amb 50 fitxes i ells ho fessin només amb 7", ha sentenciat. En aquest sentit, l'advocat ha afirmat: "Hem valorat moltes vegades recusar el jutge Llarena, però ho hem de fer quan ens convingui", ha recalcat. 

Per a la defensa dels presos d'ERC, el més útil és "la certesa": poder al·legar amb claredat "o bé que no ets al Govern o bé que hi ets per fer una cosa determinada". Tot i defensar "l'exili" com a "opció personal legítima que pot arribar a ser un ajut complementari" de l'estratègia dels presos, Van den Eyne també ha afirmat que és "un element que el jutge Llarena ha pres com a argument" contra els seus clients.  "El Tribunal Suprem s'està convertint en el túnel del terror", ha assegurat: "Es dona el missatge de «N o vingui, perquè si ve anirà a la presó i no en sortirà » ". "Així, només hi aniran els bojos, en aquest cas, els meus clients", ha sentenciat.

Més continguts de