LES FINANCES DE LA GENERALITAT

Mas-Colell adverteix a l'oposició i a Madrid que no hi ha "marges" per negociar els pressupostos

El conseller no demanarà "perdó" per haver fet uns pressupostos "seriosos i racionals" i li reclama a l'Estat que pagui el finançament íntegre i les altres partides que li ha demanat per poder complir amb l'objectiu de dèficit

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2011 no pot patir massa canvis durant el seu tràmit parlamentari, segons el conseller d'Economia. Andreu Mas-Colell ha advertit avui als partits de l'oposició –que li critiquen les retallades en polítiques socials– i al govern de Madrid –que li retreu que no compleixi amb l'objectiu de dèficit– que "aquest és un pressupost sense marges" i que "no ha estat fàcil d'encaixar".

Per aquest motiu ha demanat als altres partits que "s'adonin que els marges d'acció són mínims" i els ha demanat que "donin pas a una discussió que serà més aprofundida pels comptes del 2012 que són demà passat". Per aquest motiu, ha reclamat l'abstenció d'algun grup i els ha recordat que "només amb unes finances sanejades es podrà garantir l'estat del benestar", ja que, si no, "tot explotarà i pagaran justos per pecadors".

Mas-Colell també s'ha dirigit a Madrid per demanar-li "corresponsabilitat"i ha afirmat que el Govern pot complir amb el dèficit a l'1,3% a finals d'any si l'Estat paga els 1.450 milions del fons de competitivitat, els 1.200 milions per una metodologia alternativa del càlcul de la disposició addicional tercera de l'Estatut i 200 milions en l'alienació d'actius. El conseller ha assegurat que la Generalitat "no demana perdó" per haver fet uns pressupostos "seriosos i racionals" i que, si l'executiu central impedeix una futura emissió de bons catalans, seria una "penalització al poble de Catalunya" que haurà de pagar "amb els seus impostos un tipus d'interès superior".

Més continguts de