DIFICULTATS DE TRESORERIA
Política 22/12/2011

Mas-Colell revela que el Govern ja està realitzant un "tancament de caixes transitori"

El conseller d'Economia afirma que la Generalitat està ajornant al màxim el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social en resposta als incompliments de l'Estat

Efe
1 min
Mas-Colell, al Parlament

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha revelat avui que el govern de la Generalitat està aplicant un "tancament de caixes transitori", endarrerint tot el que pot el pagament de les cotitzacions socials a l'Estat. En resposta a una interpel·lació parlamentària del diputat d'ICV-EUiA Joan Boada, que ha anunciat que demanarà la reprovació del conseller per la polèmica sobre les retallades en el sou dels funcionaris, Mas-Colell ha assegurat que la "crisi de liquiditat" que travessa la Generalitat "no és cap exageració". Segons ha afirmat, l'impagament dels 759 milions d'euros que el Govern espanyol devia a la Generalitat, derivats de la disposició addicional tercera de l'Estatut sobre inversions en infraestructures, és un "xoc devastador en la tresoreria" del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer front a aquestes tensions de tresoreria, una de les mesures que ha hagut de prendre a la desesperada el Govern és deixar de pagar temporalment les cotitzacions a la Seguretat Social perquè es considera prioritari pagar a proveïdors i evitar que recaigui tot el pes de les retallades sobre els treballadors públics. "Estem endarrerint al màxim el pagament de les cotitzacions socials. Ja ho estem fent. Estem endarrerint el pagament d'impostos tot el que podem. És un tancament de caixes transitori", ha reconegut el conseller, que no ha quantificat els diners que suposa aquesta mesura per a la Generalitat.

El mateix Mas-Colell ha admès que amb aquest ajornament del pagament de les cotitzacions socials el Govern només pretén guanyar una mica de temps: "Això ens ho descomptaran. Però en fi, servirà per passar unes setmanes. Les tresoreries es gestionen d'aquesta manera".

stats