PLE DEL PARLAMENT
Política 17/07/2013

Mas-Colell: “Hem arribat al límit de les retallades que podem fer”

El conseller planteja tres vies possibles per als pressupostos quan se sàpiga l'objectiu de dèficit: una presentació ràpida dels comptes, encavalcar els del 2013 i els del 2014 o anar directament als del 2014

Sara González
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, aquest dimecres al Parlament / MANOLO GARCÍA

Barcelona"Hem arribat al límit de les retallades que podem fer". Així ha respost en el ple del Parlament el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al PP i Ciutadans, que han tornat a insistir en la necessitat que el Govern presenti els pressupostos del 2013. Mas-Colell ha recordat que espera saber abans de final de mes quin objectiu de dèficit es fixa per a Catalunya i dóna per fet que estarà per sota del 2% del PIB. Serà aleshores, ha insistit, quan el Govern prengui un decisió sobre el procés pressupostari. El conseller ha apuntat tres vies possibles: una presentació ràpida dels comptes, una presentació encavalcada dels pressupostos del 2013 i els del 2014 o bé anar directament al pressupost del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tot està en funció de l'objectiu de dèficit", ha subratllat Mas-Colell. El portaveu adjunt parlamentari del PP, Santi Rodríguez, ha assegurat que "el peix està venut" i que la no-presentació dels pressupostos es deu a la decisió d'ERC de no aprovar un pressupost empobrit que encara arrossega la gestió del tripartit. A més, ha subratllat que mentre Catalunya no té pressupostos, l'estat espanyol ja té fixat l'objectiu de dèficit del 2014, que serà de l'1%. "Sí, pressupost empobrit perquè depenem dels pressupostos del govern espanyol. El govern central s'ho posa molt fàcil amb els ingressos dels altres", ha replicat el conseller.

També el portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, ha lamentat que el Govern estigui governant amb els pressupostos del 2012 prorrogats i que van ser aprovats amb el PP. "No tenim pressupost però sí retallades i més impostos", ha dit Cañas, que ha afegit que Catalunya es mereix "una alternativa" i que aquesta és Ciutadans. "És una alternativa que ve de l'ecosistema de l'insult i de la demagògia", ha replicat Mas-Colell.

stats