BALANCES FISCALS
Política 21/05/2013

Catalunya no liderarà les negociacions del nou finançament però hi serà per reduir el dèficit fiscal

Mas-Colell explica que "el pacte fiscal és un episodi que està en el passat" i que "amb una fracció del dèficit fiscal" no caldria fer retallades

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat durant la presentació de les balances fiscals del 2010 que el Govern no pretén "liderar o ser molt protagonista" en les negociacions del nou sistema de finançament com ho ha estat en anteriors processos però sí que hi serà per defensar "els interessos de Catalunya amb fermesa, que són disminuir aquests xifra" de dèficit fiscal, que en l'última dada disponible s'elevava al 8,5% del PIB. "El pacte fiscal és un episodi que està en el passat, però participarem en totes les negociacions i fòrums on es decideixin temes de rellevància per a Catalunya, com el del nou finançament", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Mas-Colell ha lamentat que la darrera xifra del dèficit fiscal és "altament satisfactòria". "Però hem viscut amb aquestes xifres per un temps considerable i hem sigut capaços, a pesar de tot, de tirar endavant el país, no sempre com voldríem", ha afegit, tot i que "en un moment de crisi, es fa la situació particularment aguda". "Si tinguéssim una fracció del dèficit fiscal no hauríem de fer retallades", ha conclòs el conseller, i "la situació seria extremadament més còmoda del que ho ha sigut fins ara".

stats