Política 27/02/2013

Mas-Colell demana un límit de dèficit "del 2% o del 2,1%" per al 2013 si el de l'Estat puja al 6%

Lucena denuncia que no és legítim anunciar tancaments de centres educatius o retallades salarials sense haver presentat els pressupostos

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha justificat aquest dimecres al Parlament que el Govern encara no hagi presentat el projecte de pressupostos per al 2013 perquè encara no sap quin serà el límit de dèficit de la Generalitat per al 2013. De fet, Mas-Colell esperava que Brussel·les flexibilitzés divendres l'objectiu espanyol −ara, al 4,5%− i que això revertís en el català, però la decisió es va posposar. El conseller ha reclamat així un repartiment "equilibrat i sostenible", que "correspondria a un 2% o un 2,1% si el de l'Estat fos del 5,8% o el 6%". "No és numerologia, hi ha patiments darrere", ha afegit. De fet, la Generalitat hauria tancat el 2012 amb un dèficit del 2%, i un objectiu com el que reclama Mas-Colell li permetria no haver-lo de reduir aquest 2013. Igualment, però, caldria fer retallades, atès que la partida d'interessos del deute creixerà en 400 milions aquest any i no es podrà comptar amb privatitzacions com les d'Aigües Ter-Llobregat o Tabasa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller responia a una pregunta del portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que reclamava que "aquesta cambra mereix saber" quan es presentaran els pressupostos i li ha criticat que, per tercer cop, els aprovi amb retard. Així mateix, s'ha preguntat si és legítim "des del punt de vista democràtic" anunciar tancaments de centres educatius o retallades salarials en els empleats públics abans de presentar els comptes.

stats