AUTOGOVERN
Política 02/08/2012

Mas-Colell: "Exigim al govern central que no barregi agendes recentralitzadores amb el tema econòmic"

El conseller d'Economia vol participar en els processos de decisió de l'Estat i rebutja ser "simplement subordinats disciplinaris"

Ara
1 min
Andreu Mas-Colell

BarcelonaEl conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, ha reclamat aquest dijous a 'El món a RAC1' que l'executiu espanyol "no barregi agendes recentralitzadores amb el tema econòmic" i ha tornat a oferir el seu suport per superar les dificultats actuals. "Volem atacar el problema sent conscients del vaixell comú on som", ha assegurat, i actuant com a "socis del govern central". Segons Mas-Colell, "un rescat com el grec o l'irlandès voldria dir un enduriment fort de la situació", i és per això que creu que a tothom li interessa evitar aquest escenari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha tret ferro a la plantada al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) de dimarts, i ha assegurat que no era una reunió "prevista, ni urgent, ni important" i que "cal emmarcar el gest en un procés que, en conjunt, ha de ser vist com un procés de diàleg". Tot i això, ha denunciat que els CPFF "no són fòrums de debat ni on s'aprova res", sinó que "és un lloc on s'oficialitzen decisions preses abans" pels líders del PP. "Hi volem ser, volem ser en el procés previ", ha reclamat Mas-Colell, que ha rebutjat la idea de ser "simplement subordinats disciplinaris".

Tot i això, el conseller ha assegurat que complirà els objectius de dèficit fixats i ha denunciat que "no es pot posar en dubte el compromís amb els objectius europeus", com va insinuar el ministeri de Montoro. Això no evita que Mas-Colell insisteixi que el repartiment dels esforços entre l'Estat i les comunitats autònomes que ha fet Madrid és "completament esbiaixat".

stats