Política 17/12/2013

Mas-Colell titlla el PP d'"obstruccionista" i avisa que aturar el pressupost no ajuda a complir l'objectiu de dèficit

El conseller reclama als populars que recapacitin perquè el que es perdrà en recaptació és superior als 5 MEUR de la consulta

Acn
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell / ACN

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha titllat aquest dimarts el PP d'"obstruccionista" per haver portat al Consell de Garanties Pressupostàries tant el projecte de llei de pressupostos com la Llei d'acompanyament. En declaracions als mitjans, Mas-Colell ha avisat que aturar ara la tramitació "no ajuda" al compliment de l'objectiu de dèficit, ja que els comptes no entraran en vigor l'1 de gener, sinó unes setmanes més tard. Mas-Colell ha reclamat als populars que recapacitin aquesta nit, perquè el que es perdrà en recaptació durant els primers dies de gener serà superior, ha dit, als cinc milions d'euros de la partida de la consulta que tant critica el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha lamentat la decisió anunciada aquest dimarts pel PP de demanar dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre els pressupostos i la Llei d'acompanyament, i ha dit que espera que s'ho repensin aquesta nit. "Potser dormir una nit serveix per calmar els ànims", ha augurat. El conseller ha advertit que aquesta mesura no serveix per a res més que per retardar l'aprovació d'ambdues lleis i "crear nerviosisme". "Només serveix per fer la vida més difícil, suposo que per esbravar-se, però que trobin alguna altra manera. Els costa molt resistir-se a posar el dia a l'ull, que me'l posin a mi", ha reclamat als populars.

És més, el titular d'Economia ha advertit el PP que aquesta decisió perjudica l'objectiu d'estabilitat pressupostària i "no ajuda" al compliment de l'objectiu de dèficit que imposa precisament el govern de Mariano Rajoy. Mas-Colell ha subratllat que el 2014 ja serà prou difícil com perquè la Generalitat l'hagi de començar "coixa", i ja ha avançat que el que el Govern deixarà de recaptar en aquests primers dies del gener serà superior als cinc milions d'euros de la partida de la consulta que ha portat el PP a demanar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

Ha subratllat, a més, que hi haurà partides i la mateixa renda mínima d'inserció que es retardaran, i ha ironitzat que eren els mateixos populars els que deien "que es castigaria els catalans en la seva vida diària pel conflicte" entre l'Estat i la majoria parlamentària que vol convocar una consulta. En tot cas, el conseller ha atribuït la decisió al PPC i no tant al Ministeri d'Hisenda.

stats