Política 07/09/2015

Àngel Ros demana diferenciar la "festa d'unitat" de la Diada de "l'espai de debat" que és una campanya electoral

L'alcalde de Lleida afirma que la Diada ha de ser "tan unitària com sigui possible"

Efe
1 min
L'alcalde Àngel Ros en una imatge d'arxiu /ACN

MadridL'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), ha fet aquest dilluns una crida perquè se separi la celebració de la festa nacional de Catalunya, coneguda com la Diada, que se celebra aquest divendres, 11 de setembre, del que és la campanya de les eleccions al Parlament. Segons ha concretat Ros, la Diada "és una festa d'unitat en la qual es mostra l'estima cap al país, la llengua, la cultura i les seves institucions" i l'ha diferenciat del que són les eleccions, "la gran festa de la democràcia i un espai en què els partits confronten les seves propostes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest any demano que tots, les organitzacions, partits, institucions, siguem especialment curosos perquè aquest any l'11 de setembre coincideix amb l'inici d'unes eleccions al Parlament de Catalunya, i no vull oblidar que la Diada és una festa nacional, de tots, i en democràcia les trobades electorals són espais de debat, de democràtica confrontació entre partits. Per això demano que sapiguem separar les eleccions de la Diada: la Diada ha de ser tan unitària com sigui possible i s'han de separar els dos àmbits", ha dit Ros.

Ros ha fet aquestes declaracions durant la presentació del programa de celebració de la Diada a Lleida, que comença avui mateix. Fins dijous, com és habitual cada any, el consistori repartirà senyeres, que es podran anar a recollir a l'Ajuntament, a la regidoria de Cultura i als centres cívics dels barris. En concret, s'han preparat 7.000 metres de senyera que ja estan a punt per repartir.

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a càrrec de la Generalitat de Catalunya tindrà lloc dijous, a la Seu Vella, i serà presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

stats