Àngel Ros s'absté en la votació a favor del 9-N a Lleida

L'Ajuntament s'ha sumat a l'acord de la data i la pregunta de la consulta amb el vot a favor d'alguns regidors del PSC, que tenien llibertat de vot

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dilluns amb els vots de CiU i de diversos regidors del PSC una moció de suport a l'acord de la majoria de forces polítiques catalanes al Parlament sobre la data i la pregunta de la consulta. L'alcalde socialista, Àngel Ros, que és un dels diputats que el proper 16 de gener podria negar-se a votar en contra de demanar la consulta al Congrés a través de la transferència de la competència per convocar referèndums prevista a l'article 150.2 de la Constitució, ha optat per l'abstenció.

Tot i això, Ros ha donat llibertat de vot als seus regidors en el text presentat per CiU. El ple ha debatut també una moció del PSC en defensa d'una consulta pactada entre Generalitat i Estat, que també ha prosperat i ha comptat amb més suports que la moció de CiU. D'altra banda, el grup municipal del PP ha votat en contra de totes dues mocions.

Més continguts de