Política 28/05/2015

Àngel Ros: "La del 24-M va ser una nit molt dura que encara no he paït. Ha estat un càstig important"

El dirigent socialista dóna per fet, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que governarà en minoria

Ara
1 min
L'alcalde Lleida, Àngel Ros, durant un acte de la Paeria / ACN

BarcelonaDe 15 a 8 regidors. La d'Àngel Ros no només va ser una pèrdua de la majoria absoluta a la ciutat de Lleida, sinó una caiguda inesperada per al PSC i per a ell mateix. "Va ser una nit molt dura i costa de pair, no ho he paït. Ha estat un càstig important", ha lamentat el futur alcalde en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha atribuït el seu descens a la denúncia interposada per la seva exnúmero dos Marta Camps per presumptes irregularitats en la seva gestió i la consegüent investigació que ha obert Anticorrupció. "Jo no estic sent investigat ni per comissions ni per diners a Suïssa i Andorra", ha defensat, tot insistint que ha estat víctima d'una "actitud de venjança" per part de Camps pel fet d'haver estat apartada de les llistes.

El dirigent socialista ha defensat la "transparència" de l'Ajuntament de Lleida i considera que havent estat la força més votada té la "legitimitat" de seguir sent alcalde i que aquest cop que ha rebut el seu partit s'ha de superar buscant acords amb altres partits. Fins ara ho ha intentat sense èxit. El també president de PSC ha explicat que ha ofert entrar al govern a diferents partits, però que tots han declinat. El primer de tots, CiU, que ha preferit quedar-se a l'oposició. Ciutadans també s'hi va negar tot argumentant que no volen entrar al govern de ciutats on no han guanyat, i ERC ha declinat també formar-ne part.

Com a president del PSC, ha defensat que el 24-M els ciutadans no van votar independència sí o no i que, per tant, no es poden extrapolar els resultats municipals al 27-S.

stats