NOU FINANÇAMENT
Política 24/08/2012

Ros comparteix que el vot pel corredor central "fa mal", mentre que el de Maragall no és un"drama"

L'alcalde de Lleida subscriu les paraules d'Antoni Castells i torna a reclamar més visibilitat del PSC a Madrid

Acn
2 min
El projecte busca el seu lloc després dels germans Maragall

BarcelonaL'alcalde de Lleida i membre de l'executiva del PSC, Àngel Ros, comparteix amb l'exconseller d'Economia, Antoni Castells, que és més greu la votació per error del PSC a favor del corredor central al Congrés que no pas el vot diferenciat d'Ernest Maragall amb el pacte fiscal. En declaracions a la Cadena SER, Ros ha considerat que el trencament de la disciplina de vot en el debat del pacte fiscal no va ser "cap drama" per a Catalunya, mentre que la defensa dels diputats del PSC a Madrid del corredor central va "fer mal al país". D'altra banda, s'ha posat al costat de Maragall en assegurar que ell també va defensar que el PSC havia de votar a favor del pacte fiscal "en el seu conjunt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros s'ha situat aquest divendres al costat d'Antoni Castells després que l'exconseller d'Economia considerés "molt més coherent" la votació de Maragall amb el pacte fiscal que l'aposta del PSC al Congrés a favor del corredor central. Una decisió per la qual els socialistes van acabar disculpant-se i titllant-la d'"error inexcusable". Segons Ros, el que ha fet l'exconseller Castells és palesar que el trencament de la disciplina de vot de Maragall no va suposar "cap drama" per a Catalunya, mentre que "hi ha elements que fan mal al país com són defensar a Madrid posicions que no són les millors per a Catalunya, com va passar amb el corredor central".

A més, Ros ha recordat que "molts socialistes" creien que s'havia de donar suport al pacte fiscal, i s'ha inclòs en aquest grup. "Jo també vaig defensar que estiguéssim a favor del pacte fiscal en el seu conjunt. Després el partit va prendre una altra decisió", ha afegit.

D'altra banda, l'alcalde de Lleida ha considerat que el PSC ha de garantir més visibilitat i la veu pròpia que va aprovar el partit en l'últim Congrés. Un fet que considera "un primer pas", sense amagar que en el pròxim Congrés del PSC tornarà a plantejar la necessitat que el PSC tingui grup parlamentari propi a la cambra baixa.

stats