EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 04/02/2012

Nadal i Ros reclamen preservar el perfil propi del PSC

L'alcalde de Lleida admet públicament que una victòria de Chacón hauria servit per buscar contradiccions entre els socialistes catalans i l'exministra

Agències/ara
2 min

BarcelonaEls principals dirigents del PSC, després de fer campanya per Carme Chacón, s'han abstingut de criticar Alfredo Pérez Rubalcaba i, de fet, el seu primer secretari, Pere Navarro, l'ha felicitat i lloat i l'ha instat a dialogar. Per contra, el president del grup parlamentari dels socialistes catalans, Joaquim Nadal, ha reclamat via Twitter que "és evident que ara cal més PSC que mai", tot i que sense especificar més, en una piulada que l'exconsellera Montserrat Tura ha retuitejat. Nadal també ha afirmat des de la mateixa xarxa social que Rubalcaba té la "responsabilitat" d'integrar a l'executiva "un partit plural i oferir a la societat idees de renovació i canvi". El dirigent socialista s'ha referit igualment a l'acte en defensa del pacte fiscal de la setmana passada a l'Ateneu Barcelonès remarcant que en els tres models de pacte la clau és la "unitat necessària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha reafirmat en declaracions a Efe en la necessitat que el PSC "preservi la seva personalitat pròpia" davant el PSOE i ha admès públicament alguns inconvenients si Chacón hagués guanyat perquè, ha explicat, "segur que els nacionalistes (CiU) haurien buscat contradiccions" en el PSC, encara que creu que aquestes "s'haurien resolt bé". Ros creu també que el resultat obtingut per Chacón per ser secretària general del PSOE "l'habiliten per participar en allò que ella vulgui, com en unes primàries per optar a la presidència del Govern". "Era molt difícil que guanyés avui però ha obtingut un gran resultat", ha manifestat l'alcalde de Lleida, que creu que el PSC, "guanyés qui guanyés", haurà de "preservar la seva personalitat pròpia" i defensar les resolucions del seu congrés, com tenir veu pròpia al Congrés en temes catalans.

stats