Política 08/01/2015

Ros demana que el congrés del PSC per al 2015 "reformuli l'estratègia" del partit

El president dels socialistes creu que "el paradigma polític dominant" ja no és el dret a decidir, sinó "les diferents opcions de relació amb Espanya"

Acn
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros / ACN

BarcelonaEl president del PSC, Àngel Ros, ha demanat aquest dijous en un article publicat a 'El Periódico' que el congrés que els socialistes han de celebrar a finals d'aquest 2015 sigui el que serveixi per "reformular l'estratègia" del partit. Ros, que veu en aquesta trobada una oportunitat clau per al futur de la formació, compara l'actual situació amb el moment en què el PSC es va reinventar i adaptar a la Catalunya que es vivia als anys 80 i que, segons ell, va servir per poder governar en ajuntaments i els executius català i espanyol. A més, Ros creu que darrerament "el paradigma polític dominant" ja no és el dret a decidir, sinó "les diferents opcions de relació amb Espanya", i que, al seu parer, això pot ser bo per al PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sota el títol 'Un congrés més de país que de partit', Àngel Ros recorda que el congrés ordinari que el partit celebrarà ha de ser "de reconstrucció de projecte i d'obertura a la societat", i advoca per fer una adaptació del partit als temps que corren. "El PSC, com a partit representant dels treballadors i de les classes mitjanes de Catalunya, ha de reformular en aquest període de canvi social la seva estratègia per liderar el futur dels catalans", sentencia.

El president del PSC compara aquest moment de canvi al partit amb el que va viure el PSC durant la dècada dels 80, i assegura que aquesta "reformulació" ha de ser com la que va fer la formació "des del 1980 en la majoria d'ajuntaments, i en els períodes més importants des de llavors en els governs de Catalunya i de l'Estat".

Ros creu que part de la crítica situació que pateix el PSC a nivell electoral respon a la seva "complexa posició sobre el paradigma dominant fins al 9-N, el dret a decidir", que va fer que els socialistes "perdéssim molt crèdit entre la ciutadania". Ara, però, el socialista creu que la situació política ha virat, i això pot beneficiar l'escenari del PSC.

En aquest sentit, assegura que des que el president de la Generalitat, Artur Mas, i la resta de líders dels partits més grans de Catalunya van fer les conferències posteriors al 9-N, "el paradigma polític dominant ja no és el dret a decidir, sinó les diferents opcions de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, que evidentment hauran de ser també objecte de referèndum". Aquesta circumstància, i "l'entrada amb força" a l'agenda política de "temes socials i d'aprofundiment democràtic", donen al PSC, segons Ros, un escenari que ha d'aprofitar per al seu congrés.

A l'article, el president del PSC també lamenta la "sortida del partit d'un seguit de companys que han creat moviments polítics i han arribat a acords amb altres formacions", i admet que això "també ha agreujat la crisi –del PSC– i la seva visualització". Amb tot, Ros creu que el congrés que estan preparant "també ha de ser una via per retrobar socialistes que en aquest moment d'aspiracions de canvi no han trobat en el PSC l'opció en què confiaven".

stats