CONGRÉS DEL PSC
Política 08/12/2011

Àngel Ros critica que Pere Navarro sigui "aparell" del PSC i eviti afrontar el conflicte nacional

L'alcalde de Lleida defensa que el congrés del partit elegeixi en votacions separdes el primer secretari i la resta de l'executiva per afavorir un equip de consens

Efe
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir diumenge els actes de la Diada a la seva ciutat.

BarcelonaEn una entrevista amb Efe, l'alcalde de Lleida (Segrià) i candidat a liderar el PSC, Àngel Ros, ha considerat que no tots els candidats a liderar el PSC "representen per igual el canvi" que demana la militància, perquè Navarro, segons la seva opinió, és "de facto" una "renovació a qui l'aparell dóna suport". Per això, Ros, que es veu "amb possibilitats reals de guanyar", ha demanat als delegats que quan votin al congrés de la setmana que ve se sentin "delegats dels militants i de la societat progressista catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Ros considera que, a més del suport de l'aparell actual a Navarro, l'altra gran qüestió que el diferència de l'alcalde de Terrassa (Vallès Occidental) és la seva visió sobre la posició que ha d'adoptar el PSC dins del catalanisme. "Jo vull competir en l'àmbit del sentiment nacional amb CiU; aquesta és la diferència fonamental, i no la de voler o no grup propi al Congrés. I no tots els candidats tenim l'actitud en aquest sentit", ha dit fent clara referència a Navarro.

Per Ros, l'única via perquè el PSC pugui aspirar a ser la primera força a Catalunya i mirar de tu a tu CiU és competir amb els nacionalistes en catalanisme, cosa que no comparteixen, ha lamentat, tots els seus companys de partit, ja que alguns "volen passar de puntetes per la qüestió nacional". "Hi ha gent que em diu que quan competim amb els nacionalistes en catalanisme perdem; jo dic que no hem de perdre. Jo no sóc independentista, però sóc tant o més catalanista que els militants de CiU, i més que els seus dirigents", ha recalcat.

Ros ha proposat que els 830 delegats convocats al dotzè congrés del PSC elegeixin d'una banda el "nucli dur" del partit, com ara el primer secretari, i de l'altra, l'executiva, en votacions separades. El candidat a liderar el PSC ha defensat que hi hagi dues votacions, perquè una vegada dirimit qui serà el primer secretari, hi hagi possibilitat després de treballar en una executiva de consens.

stats