ELECCIONS 27-S
Política 14/07/2015

L'economista Àngels Martínez Castells serà la 'dos' de Podem el 27-S

El procés de primàries internes situa en tercer lloc el secretari general de Cornellà, Joan Giner; en quart la periodista Jéssica Albiach, i en cinquè el secretari general a Barcelona, Marc Bertomeu

Efe
2 min

BarcelonaL'economista Àngels Martínez Castells ha estat elegida número 2 de Podem a la llista a les eleccions del 27-S i acompanyarà el candidat, Albano Dante Fachin, després d'un procés de primàries que s'ha celebrat per internet. Podem ha penjat aquest dimarts els resultats d'aquests comicis interns, en els quals han votat 2.435 persones, en la seva pàgina web, on presenta els 144 membres que formen aquesta llista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez Castells forma part de la llista 'Equip Albano. El canvi a Catalunya', que ha estat la dominant en aquest procés de primàries de Podem, i que estava avalada pel mateix Fachin. Tot i així, segons han explicat a Efe fonts de Podem, les primàries no estaven tancades per llistes sinó que cada inscrit podia votar membres de diferents candidatures, per la qual cosa els 144 membres escollits no són tots d'aquest mateix equip. En el procés s'havien format dues candidatures en ferm: la ja esmentada 'Equip Albano' i una altra anomenada 'Somcat', a més d'independents que es presentaven pel seu compte sense una llista associada.

Després d'aquesta elecció, la segona en la candidatura de Podem serà Martínez Castells; la segueix en tercer lloc el secretari general de Podem a Cornellà, Joan Giner; el quart lloc és per a la periodista i actual cap de premsa de Podem, Jéssica Albiach, i en cinquè lloc hi ha el secretari general a Barcelona, Marc Bertomeu.

Podem està actualment en un procés de confluència amb altres partits d'esquerres –ICV, EUiA i Procés Constituent– i organitzacions socials, per la qual cosa, si es donés aquest pacte, es respectaria l'ordre obtingut en aquestes primàries per a les quotes que es donés al partit.

stats