Política 10/01/2017

Anna Gabriel, sobre Junts pel Sí: "Ens han volgut eliminar"

Entrevistada per Pablo Iglesias, la diputada de la CUP carrega contra la coalició

Ara
1 min
Anna Gabriel entrevistada per Pablo Iglesias

BarcelonaLa portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha acusat Junts pel Sí (JxSí) d'haver intentat acorralar la CUP per "destrossar" el partit: "Ens han volgut eliminar i encara hi ha gent que treballa per destrossar-nos", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistada pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias, al programa 'La Tuerka', Gabriel ha assenyalat que la coalició de JxSí, que va unir CDC, ERC i personalitats independents, era un "artefacte" que estava "pensat per guanyar" les eleccions catalanes del 27 de setembre del 2015.

Però finalment "no guanyen els eleccions", perquè "no tenen la majoria parlamentària suficient i necessiten" la CUP per arribar a la majoria absoluta, recorda a l'entrevista. A partir d'aquest moment, segons Gabriel, es desencadena l'anomenat "'pressing' CUP", la pressió que des de les files sobiranistes es va exercir sobre la CUP perquè facilités la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. A parer seu, si no va guanyar Junts pel Sí per majoria absoluta va ser perquè Mas tenia massa pes en la candidatura i que hi va haver gent que va voler "acabar definitivament amb el pujolisme i totes les seves rèmores".

"Ens han portat a un terreny per destrossar-nos, que és diferent de gestionar o cavalcar en les contradiccions", ha denunciat Gabriel, que s'ha definit com "un producte de la classe treballadora".

stats