Política 05/11/2015

Anna Gabriel: "Treballem perquè abans de les eleccions del 20-D hi hagi un acord amb JxSí"

La diputada cupaire assegura que podrien avalar un nom de CDC que no tingui el "risc de patir una nova operació de la UDEF les properes setmanes"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaConscients que és gairebé impossible assolir un acord per investir un president en el primer ple d'investidura, que se celebrarà a partir de dilluns 9 de novembre, la CUP vol tancar un pacte amb Junts pel Sí sobre el nom del futur cap de l'executiu abans de les eleccions generals del 20 de desembre. Així ho ha assegurat la diputada de la CUP Anna Gabriel, en una entrevista a l'ARA amb Antoni Bassas. Gabriel ha assegurat que s'està treballant "de forma incansable" per arribar a una entesa que evidenciï que les eleccions del 27-S tenen "efectes polítics immediats". A més, ha alertat del "risc" que hi ha de "desil·lusionar" l'independentisme i d'"alimentar el processisme" si les dues forces independentistes no arriben a cap acord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un acord que, en cap cas, passaria per reescollir Artur Mas com a president de la Generalitat. La CUP, en aquest sentit, no es mou. Gabriel ha confirmat, tal com va avançar l'ARA, que la CUP votarà 'no' a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat tant en el primer debat d'investidura com en el segon, que se celebraria dos dies després del primer. Ahir la CUP va traslladar-ho a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La diputada cupaire ha explicat que si Junts pel Sí presenta "un candidat alternatiu" a Mas, la CUP convocarà una assemblea extraordinària per valorar la nova proposta. "Tot fa preveure que si és una proposta raonable hi votarem favorablement o ens abstindríem per facilitar-ho", ha afegit.

Aquest candidat alternatiu podria ser algun nom de CDC, com va avançar l'ARA just després de les eleccions. "Podem votar algú de CDC com a president, depèn de quin sigui el nom", ha afirmat, i ha reivindicat que la CUP no està "bloquejada" pel 'qui'. En aquest sentit, Gabriel ha indicat que hi ha noms de Convergència que "no han tingut responsabilitats de Govern" i que "no hi ha el risc que puguin patir una nova operació de la UDEF les properes setmanes". "Tant de bo compartíssim el viatge amb gent que no hagués finançat il·legalment el partit", ha afirmat Gabriel. Un cop més, la diputada ha demanat que Junts pel Sí proposi un nom per presidir la Generalitat que "exemplifiqui" que Catalunya "obre una nova etapa".

stats