Política 30/09/2019

Anna Puigdemont nega haver-se reunit amb els CDR empresonats per fer d'enllaç entre Torra i el seu germà

"És materialment impossible per raons familiars que tinc perfectament documentades", assegura

Ara
2 min
Anna Puigdemont nega haver-se reunit amb els CDR empresonats per fer d'enllaç entre Torra i el seu germà

BarcelonaLa germana de Carles Puigdemont, Anna Puigdemont, ha negat avui en un comunicat que ha avançat Catalunya Ràdio haver-se reunit amb els CDR empresonats per fer d'enllaç entre el president Quim Torra i el seu germà, exiliat a Bèlgica. "És materialment impossible per raons familiars perfectament acreditades i documentades", ha explicat la germana de l'expresident.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts pròximes a l'expresident van assegurar ahir a diferents mitjans que el dia de la suposada reunió, que els cossos policials afirmen que es va produir el 15 de setembre del 2018, Anna Puigdemont era a l'hospital atenent el seu pare, que havia estat operat feia poc.

Anna Puigdemont, que ha avançat que es reserva exercir les accions civils o penals que consideri oportunes, ha lamentat les "diverses i interessades filtracions" que s'han produït assegurant que ella va participar en una trobada amb alguns dels detinguts de l'operació Judes. Després de recordar que mai ha sigut una persona pública, ha assegurat que no ha tingut, ni té, ni tindrà mai "cap tipus de relació amb actes violents de cap classe, ni amb les persones que els perpetrin".

En aquest sentit, ha assegurat que la seva és una família "profundament convençuda del dret" a lluitar per la independència de Catalunya, però també ha afegit que "aquest anhel i aquesta lluita" sempre s'han plantejat "des del més absolut compromís amb les vies democràtiques, cíviques i pacífiques".

Anna Puigdemont ha desmentit d'aquesta manera a les filtracions publicades per la cadena SER ahir al vespre en què s'assegurava que els dos presidents haurien utilitzat els CDR empresonats per passar-se "informació sensible" i que concretament la germana de l'expresident hauria mantingut una "reunió secreta" amb aquests militants independentistes per entregar documentació "sensible" i establir "comunicacions segures" entre els dos líders.

La germana del president també ha denunciat que volen malmetre la imatge de Puigdemont i utilitzar l'acusació de terrorisme perquè les autoritats belgues l'extradeixin a Espanya. "Aquesta campanya de criminalització i desprestigi té com a objectiu final intentar perjudicar el meu germà per, d’aquesta manera, tractar de convèncer les autoritats belgues perquè l’entreguin", ha conclòs.

stats