Política 08/06/2015

ERC s'atribueix el mèrit d'haver aproximat Colau a les tesis sobiranistes

Anna Simó qualifica de "molt positiu" que la futura alcaldessa de Barcelona s'hagi reunit aquest dilluns amb l'ANC i Òmnium Cultural

Pau Cortës
1 min
Anna Simó, en roda de premsa a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha assegurat aquest dilluns que els últims gestos en clau sobiranista de la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, són fruit de les converses que estan mantenint els republicans amb Barcelona en Comú per a la governabilitat a l'Ajuntament de Barcelona. Sobre aquestes converses, que en tot cas no passen per la possibilitat que ERC entri al govern, la portaveu ha dit que encara "està tot obert".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó també ha valorat "molt positivament" les converses que Colau ha mantingut aquest dilluns amb les entitats independentistes ANC i Òmnium Cultural, ja que l'objectiu és "sumar" com més forces millor. Colau ha anunciat que assistirà a la manifestació de l'11 de setembre.

La portaveu, que ben aviat serà rellevada al càrrec pel diputat Sergi Sabrià, ha volgut destacar les semblances entre ERC i Barcelona en Comú, ja que les dues volen un "canvi d'arrel", si bé, ha afegit, els republicans ho volen per la via de la independència. També ha assegurat que els pactes municipals es basaran en la idea de "progrés i procés" i ha descartat valorar el la pregunta proposada per Unió i tots el debat que ha generat.

stats