8 DE MARÇ
Política 08/03/2013

La CUP reclama uns "Països Catalans no només lliures, sinó també feministes"

La formació de l'esquerra independentista denuncia que l'actual crisi agreuja "la divisió sexual del treball" i reclou la dona a l'àmbit domèstic

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa CUP ha realitzat aquest divendres una compareixença al Parlament en motiu del dia de la dona treballadora en què la seva exregidora a Sallent Anna Gabriel, acompanyada dels diputats David Fernàndez i Quim Arrufat, ha reivindicat uns "Països Catalans no només lliures, sinó també feministes". Així mateix, ha cridat a participar a les "mobilitzacions per aturar el capitalisme i el patriarcat i donar cos a la desobediència feminista". Segons Gabriel, l'actual crisi agreuja "la divisió sexual del treball", atès que "les dones estan doblement excloses del món del treball" i recloses "a un escenari d'invisibilització i sense drets, el domèstic". Així mateix, ha denunciat la possible reforma de la llei de l'avortament i els nombrosos casos de violència domèstica arreu dels Països Catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exregidora de la CUP ha reivindicat la seva formació com "el cavall de Troia de les lluitadores feministes" i ha reclamat que, més enllà de "la igualtat formal per llei" que garanteix certa igualtat en la representativitat en les institucions, cal "mesures integrals i multinivell" i "desplegar les polítiques en clau de gènere". Tot i això, ha apuntat les dificultats per actuar en el terreny domèstic, "on hi ha majors desigualtats".

stats