DECÉS DE SUÁREZ
Política 24/03/2014

ERC es desmarca de l'"exaltació de l'espanyolitat" per la mort de Suárez i no anirà a la capella ardent

Anna Simó mostra respecte per l'expresident espanyol, però apunta que "la Transició no va ser gens modèlica" i "va significar oblit i impunitat dels crims de la dictadura"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, s'ha desmarcat aquest dilluns dels "aires d'exaltació de l'espanyolitat o l'immobilisme" que han acompanyat el decés de Adolfo Suárez i en el qual no se senten "còmodes" i, per això, no enviaran representants del partit a la capella ardent de l'expresident espanyol. "És una qüestió molt pròpia de l'Estat, no ens la sentim pròpia", ha afegit la dirigent republicana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Simó ha mostrat el "respecte per la seva persona i el càrrec que va representar. "Potser convindria que alguns dels que ara eleven la seva figura d'estrateg tinguessin la seva visió a l'hora d'impulsar processos de democratització, i també la seva capacitat de comprendre la pluralitat nacional a l'estat espanyol", ha demanat, tot i que també ha apuntat que "la Transició no va ser gens modèlica, ja que va significar oblit i impunitat dels crims de la dictadura, o dit d'una altra manera, en la transició es van perdre molts llençols".

stats