FULL DE RUTA
Política 16/02/2015

ERC avisa ICV: "A qui no vulgui pactar el full de ruta, l'esperarem el 27-S per fer un país nou"

Anna Simó aspira que la CUP subscrigui també l'acord i afirma que la crisi a CiU per ara no perjudica el procés

Roger Tugas
2 min
Anna Simó, aquest dilluns a la roda de premsa d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha restat importància aquest dilluns a les paraules de diumenge de la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, d'acord amb el fet que el seu partit no se sent cridat a participar en "el ball de dos" de CiU i ERC per pactar el full de ruta cap a la independència, i ha conformat que no seguiran negociant els passos a fer si el 27-S vencen les forces sobiranistes. "S'està treballant el full de ruta des de fa moltes setmanes, no està tancat, però sí molt avançat, i no és de dues formacions, ja que es vol un acord ampli", ha replicat la dirigent republicana, que reclama que l'acord estigui tancat abans de les eleccions municipals. "Qui vulgui ser al full de ruta, fantàstic, i qui no, l'esperarem després del 27-S per fer un país nou, més just i lliure", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Simó ha defensat que "moltes persones necessiten certeses" per seguir endavant amb el procés, i que "la claredat és imprescindible". En aquest sentit, ha insistit que "la manera de tenir un país nou és obtenir la majoria per la independència el 27-S", i ERC és "l'esquerra nacional que treballa per convèncer la gent per assolir aquesta majoria social". En aquest sentit, ha matisat que, a banda de CDC i ERC, espera que la CUP se sumi de nou a la taula de partits promoguda per l'ANC i Òmnium un cop acabi el procés de deliberació interna. També hi ha EUiA i el Moviment d'Esquerres, mentre que Unió i ICV se n'han desmarcat.

En tot cas, Simó confia que la crisi a la federació de CiU no passi factura en el procés i constata que "de moment no hi ha cap canvi". "Aquest país necessita partits units i sòlids que s'expliquin amb claredat", ha afegit.

La importància de les municipals

Igualment, la dirigent republicana ha apuntat que "no és el mateix fer el procés tenint els municipis a favor de la independència o tenint-los en contra", motiu pel qual considera les municipals "la primera volta del 27-S". ERC prepara més de 700 candidatures –en va presentar 590 el 2011– i aspira a obtenir més de 2.000 regidors.

stats