COMISSIÓ PUJOL
Política 09/02/2015

ERC demana que Mas garanteixi que ja s'ha superat l'etapa de "fort personalisme" de Pujol al Govern

Oriol Amorós preguntarà a la comissió pel paper del president català durant la seva etapa de conseller i per la seva relació amb el sumari del cas d'Oriol Pujol

Roger Tugas
1 min
La portaveu d'ERC, Anna Simó, a la seu del partit / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha avançat que el portaveu adjunt del partit al Parlament, Oriol Amorós, preguntarà a Artur Mas aquest dilluns a la tarda, a la comissió d'investigació sobre el cas Pujol, "què va veure quan era conseller dels seus governs amb diverses responsabilitats". La dirigent republicana també espera que el president de la Generalitat confirmi que ja s'ha superat l'època en què "l'esfera personal i familiar va trepitjar l'interès públic, que ja s'ha acabat amb aquest fort personalisme". Així, ha definit Jordi Pujol com "un líder que se situa per damunt de qualsevol i que patrimonialitza les institucions". "Cal fer net pel bé del país i de la democràcia", ha insistit en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Simó ha lamentat que Mas no comparegués per voluntat pròpia, però ha donat valor al fet que, a diferència de Mariano Rajoy, finalment sí que donarà explicacions en seu parlamentària. Igualment, ha avançat que Amorós li preguntarà també per les trucades que apareixen al sumari del cas d'Oriol Pujol i que impliquen Mas en processos de deslocalització d'empreses a canvi de comissions. "Preguntarem tot allò que creguem amb ànim de construir, no de destruir", ha assegurat.

stats