CONFLICTE DIPLOMÀTIC
Política 21/10/2013

ERC veu "sectarisme i autoritarisme" en el veto de l'Estat a Mas en la reunió euromediterrània

Anna Simó demana que el Govern intenti "fins a l'últim moment les gestions", que "no haurien de deprendre dels ponts de diàleg"

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en a roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha qualificat de "lamentable que l'Estat veti la presència del president de la Generalitat" a la reunió euromediterrània de dimecres, sobretot arran dels precedents en aquest sentit, ja que sí que hi van intervenir en ocasions anteriors els expresidents de la Generalitat Pasqual Maragall i José Montilla i el president del Govern Balear, José Ramón Bauzá. Segons la dirigent republicana, la decisió denota "una actitud de sectarisme i autoritarisme", ja que la Generalitat és "coorganitzadora" del fòrum a través de l'Institut Europeu de la Mediterrània.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Simó demana al Govern que intenti "fins a l'últim moment les gestions", que "no haurien de deprendre dels ponts de diàleg", ja que "la presència ha de ser automàtica". "L'Estat té una voluntat de demostrar 'quién manda aquí'", ha assegurat la portaveu d'ERC, que veu la presència de Mas com "una qüestió de lleialtat institucional evident". Així, ha afirmat que la llei d'exteriors "suposa el mateix", una voluntat de vetar la presència internacional del president de la Generalitat.

stats