CATALÀ A L'ESCOLA
Política 10/02/2014

ERC demana a Rigau que defensi els directors d'escola que vulguin incomplir les sentències sobre el castellà

Anna Simó crida a participar a la concentració de Somescola.cat i demana al Govern que vetlli perquè no se sancionin les escoles que mantinguin la immersió

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha cridat aquest dilluns a participar a la concentració convocada per Somescola.cat en contra de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposen quotes de castellà a l'escola i ha reclamat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que "se senti forta per defensar el que preveu la llei d'Educació de Catalunya (LEC) i els directors i directores d'escola" que vulguin mantenir la immersió lingüística. "El TSJC s'està extralimitant en les seves funcions", denuncia la dirigent republicana, que demana que el Govern adopti una defensa del model vigent de forma "coordinada amb tota la comunitat educativa". "Que el departament d'Ensenyament es posi al capdavant dels directors i directores per incomplir la sentència", ha demanat, i que vetlli perquè no siguin inhabilitats per aquest fet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Simó ha apuntat que a finals d'aquesta setmana o la següent el Consell de Garanties Estatutàries ha de dictaminar sobre els 60 articles de la llei Wert que va posar en qüestió ERC, un pas previ a la presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional més ampli que el que ja va formalitzar el Govern. Un gest que, mentre no hi hagi sentència, ha de servir per carregar l'executiu català "de raons d'acord amb el fet que la llei que ha de prevaldre a Catalunya és la LEC".

stats