PRESSUPOSTOS
Política 13/05/2013

ERC insta Herrera que ajudi a accelerar la consulta si vol frenar les retallades

Anna Simó critica també que el PSC sempre "posa els interessos del poble de Catalunya per sota dels del PSOE" i qüestiona la utilitat del viatge de Navarro a Brussel·les

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en roda de premsa a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha subscrit aquest dilluns el posicionament del president dels republicans, Oriol Junqueras, d'acord amb el fet que un dèficit del 2,1% no assegura el seu vot per als pressupostos i reclama igualment els deutes pendents de l'Estat. Igualment, però, ha lamentat que "sobta que Joan Herrera cridi a no conformar-se a posar pedaços a la misèria", atès que això és una conseqüència de "no gestionar els ingressos i les competències pròpies, cosa que "lamina la capacitat de sortir-nos-en". "Posar pedaços és mantenir el marc autonomista", ha afirmat, motiu pel qual Simó ha instat el líder d'ICV "que ens donin suport per accelerar la consulta". "L'estat espanyol és el que ens fa posar pedaços a la misèria", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la dirigent d'ERC ha carregat també contra el primer secretari del PSC, el qual "posa els interessos del poble de Catalunya per sota dels del PSOE", i s'ha preguntat: "Com vol reformar la Constitució si el soci de Madrid no hi vol incloure el dret a decidir?". Per això, veu poc útil el viatge que farà a Brussel·les per exposar les seves idees. "El que explica ERC a Europa és clar i meridià, però què hi explicarà el PSC?", ha etzibat.

Igualment, Simó s'ha felicitat per la pressió d'ERC en contra d'aprovar els pressupostos, perquè "resistir ha valgut la pena" i ha permès que es pugui aspirar a un sostre proper al 2%. "L'Estat juga que com més s'escanyi i faci dependre el Govern; creuen de manera irresponsable que els anirà millor a ells i pitjor al procés cap a la consulta", ha denunciat.

stats