Publicitat
Publicitat

AJUSTOS AUTONÒMICS

Simó lamenta que els sacrificis dels catalans serveixin per pagar "la festa dels altres"

La portaveu d'ERC recrimina al Govern que sigui "el més lleial i auster" i demana a Montoro que doni explicacions sobre la desviació del dèficit

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat que els sacrificis que estan fent els catalans serveixin per pagar "la festa dels altres", en referència a la desviació del dèficit com a conseqüència dels comptes amagats de tres comunitats autònomes governades pel PP. La dirigent republicana s'ha preguntat si, en aquest context, el Govern ha de ser "el més lleial i auster". Segons ha dit, la lleialtat de la Generalitat amb el dèficit i la deslleialtat del PP implica l'empobriment de Catalunya. Simó ha demanat explicacions al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre "el dèficit ocult del PP" i l'actuació del número dos del ministeri d'Economia i anterior conseller d'Economia de la Comunitat de Madrid.

Simó s'ha preguntat aquest dissabte si l'executiu català ha de ser "el més lleial i auster" quan la seva lleialtat amb el compliment del dèficit i els sacrificis que això està comportant per als catalans serveixen per pagar "la festa dels altres". Amb aquestes paraules, la portaveu republicana ha reaccionat a la noticia de què el dèficit conjunt de l'Estat espanyol el 2011 va ser finalment del 8,91% com a conseqüència de la desviació que es va produir a Madrid, Castella i Lleó i el País Valencià.

La dirigent d'ERC ha reclamat declaracions de qui ha considerat com a "sempre locuaç i disposat a donar lliçons": el ministre Montoro. Segons ha dit, el responsable d'Hisenda i Adminsitracions Públiques del govern espanyol sempre està disposat a ser "un gestor implacable respecte allò que li destorba", com les demandes catalanes i "dóna lliçons al Cercle d'Economia sobre bona gestió", però després fa "zero propostes sobre reactivació econòmica.

Per això, Simó ha demanat a Montoro que aclareixi "el dèficit ocult del PP", així com "l'acció distant entre el dir i el fer" del número dos del ministeri d'Economia i fins a finals de 2011 conseller d'Economia de la Comunitat de Madrid, Antonio Beteta.

Crítiques a Wert

Per altra banda, la portaveu d'ERC ha criticat el ministre de Cultura, Jose Ignacio Wert, pels canvis que ha introduït a l'assignatura d'Educació per a la ciutadania -esborrar al·lusions a la lluita contra l'homofòbia i incorporar-ne a "nacionalismes excloents" com el basc i el català-, que demostren que el PP representa "la dreta més rància de tot Europa".

RE

Més continguts de