AJUSTOS AUTONÒMICS
Política 19/05/2012

Simó lamenta que els sacrificis dels catalans serveixin per pagar "la festa dels altres"

La portaveu d'ERC recrimina al Govern que sigui "el més lleial i auster" i demana a Montoro que doni explicacions sobre la desviació del dèficit

Acn
2 min
La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, en roda de premsa a la seu dels republicans

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat que els sacrificis que estan fent els catalans serveixin per pagar "la festa dels altres", en referència a la desviació del dèficit com a conseqüència dels comptes amagats de tres comunitats autònomes governades pel PP. La dirigent republicana s'ha preguntat si, en aquest context, el Govern ha de ser "el més lleial i auster". Segons ha dit, la lleialtat de la Generalitat amb el dèficit i la deslleialtat del PP implica l'empobriment de Catalunya. Simó ha demanat explicacions al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre "el dèficit ocult del PP" i l'actuació del número dos del ministeri d'Economia i anterior conseller d'Economia de la Comunitat de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó s'ha preguntat aquest dissabte si l'executiu català ha de ser "el més lleial i auster" quan la seva lleialtat amb el compliment del dèficit i els sacrificis que això està comportant per als catalans serveixen per pagar "la festa dels altres". Amb aquestes paraules, la portaveu republicana ha reaccionat a la noticia de què el dèficit conjunt de l'Estat espanyol el 2011 va ser finalment del 8,91% com a conseqüència de la desviació que es va produir a Madrid, Castella i Lleó i el País Valencià.

La dirigent d'ERC ha reclamat declaracions de qui ha considerat com a "sempre locuaç i disposat a donar lliçons": el ministre Montoro. Segons ha dit, el responsable d'Hisenda i Adminsitracions Públiques del govern espanyol sempre està disposat a ser "un gestor implacable respecte allò que li destorba", com les demandes catalanes i "dóna lliçons al Cercle d'Economia sobre bona gestió", però després fa "zero propostes sobre reactivació econòmica.

Per això, Simó ha demanat a Montoro que aclareixi "el dèficit ocult del PP", així com "l'acció distant entre el dir i el fer" del número dos del ministeri d'Economia i fins a finals de 2011 conseller d'Economia de la Comunitat de Madrid, Antonio Beteta.

Crítiques a Wert

Per altra banda, la portaveu d'ERC ha criticat el ministre de Cultura, Jose Ignacio Wert, pels canvis que ha introduït a l'assignatura d'Educació per a la ciutadania -esborrar al·lusions a la lluita contra l'homofòbia i incorporar-ne a "nacionalismes excloents" com el basc i el català-, que demostren que el PP representa "la dreta més rància de tot Europa".

stats