CANVI DE CICLE
Política 03/12/2012

Rovira, Salvadó i Aragonès seran el nucli dur de les negociacions d'ERC amb CiU

Hi haurà dues comissions principals, referèndum i pressupostos, i començaran a treballar de manera "imminent"

Acn
2 min
Anna Simó, en la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional. / ACN

BarcelonaERC ja ha definit qui seran els negociadors del partit en les converses que, de manera imminent, han de començar amb CiU per garantir la governabilitat del país. La secretària general, Marta Rovira, encapçalarà els republicans en unes converses que s'han distribuït en dues comissions: una per definir el camí cap al referèndum d'independència i una altra per parlar dels pressupostos. En la primera, a més de Rovira, també hi seran el secretari general adjunt, Lluís Salvadó, el diputat Pere Aragonès i, "probablement" una de les dues diputades 'independents' del partit. Pel que fa a la de pressupostos, repeteixen Rovira, Salvadó i Aragonès i s'incorpora el secretari d'Economia d'ERC, Albert Castellanos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, ha confirmat els noms durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional del partit. Simó ha confirmat que les negociacions encara no han començat de manera formal però que ho faran de manera "imminent" i que no hi ha una única comissió negociadora sinó que els contactes amb CiU s'estructuraran per àmbits. Principalment en seran dos: el camí a seguir per fixar la convocatòria del referèndum per la independència de Catalunya; i la negociació d'àmbit pressupostari.

Als noms abans esmentats se'n podria sumar algun altre durant les negociacions i, de fet, els republicans no descarten una nova trobada entre els presidents de les dues formacions, Oriol Junqueras i Artur Mas. En aquestes negociacions, i tal com ja havia afirmat Junqueras, no es posarà sobre la taula la investidura de Mas com a president. Un fet que des d'Esquerra es dóna per fet -gràcies al vot afirmatiu dels republicans- i que no comportarà contrapartides. Simó ha assegurat que la intenció d'ERC és mantenir les negociacions amb CiU en la màxima discreció perquè arribin a bon port i ha reafirmat la intenció del partit de garantir l'estabilitat del Govern des de l'oposició.

stats