ONZE DE SETEMBRE
Política 28/08/2012

Simó rebutja que Mas usi la marxa independentista per negociar una fita inferior, el pacte fiscal

La portaveu d'ERC reclama al president que les converses amb Rajoy siguin un ultimàtum sobre si atorgarà o no el concert econòmic

Acn
2 min
La portaveu d'ERC, Anna Simó

BarcelonaLa portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha recriminat al Govern que utilitzi una manifestació independentista per aconseguir una fita inferior, com és el pacte fiscal. "President Mas, el poble de Catalunya no són fitxes d'un tauler d'escacs, el poble sortirà de forma massiva a dir que vol la independència, no reclamarà el pacte fiscal", ha advertit Simó, que ha instat el Govern a ser "valent" i a negociar el pacte fiscal. "Però no enganyin i ensenyin les cartes si donen ales al poble perquè es manifesti, liderant-lo cap a un referèndum independentista. No juguin a aconseguir fites molt inferiors utilitzant una mobilització independentista per fer pressió pel pacte fiscal", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes, ha constatat que Mas, amb la seva absència, ha decidit que no vol liderar la reivindicació de la independència, però sí utilitzar-la per fer pressió per fer una negociació millor per al pacte fiscal. Simó ha recordat que ERC ja va proposar una consulta perquè el Govern tingués més força a l'hora de negociar, i ha deixat clar que l'Onze de Setembre "no serà cap plebiscit per al concert", sinó una manifestació independentista.

Una negociació ràpida amb Rajoy

Pel que fa a la reunió entre Artur Mas i el president espanyol, Mariano Rajoy, Simó ja ha demanat al president de la Generalitat que sigui clar i acoti la negociació. "El que ha de dir clarament és: això que ha aprovat el Parlament, sí o no? Si és que sí, doneu-nos-ho ja, i si és que no, no perdem més el temps", ha resumit.

Simó ha demanat a Mas que comenci a preparar la Hisenda pròpia, perquè ja va dir que l'aplicaria de forma unilateral, i ha exigit que no allargui el procés, sinó que parli "clar". "Si va i diuen 'ens ho estudiarem', no avançarem gran cosa, i la situació del país és crítica. No podem anar dilatant això per interessos partidistes", ha dit.

stats