Política 20/09/2011

'Anonymous' amenaça en difondre dades secretes de l'11-M abans de les eleccions espanyoles

El missatge, difós en diverses pàgines de descàrregues, publica també un arxiu amb noms i dades personals d'una desena d'agents del Grup Especial d'Operacions (GEO), la unitat d'elit de la Policia Nacional

Efe
1 min

MadridUn missatge atribuït al grup de hackers Anonymous i difós a través d'internet adverteix a la Fiscalia que en breu rebrà documentació reservada sobre l'11-M, que serà "alliberada" en els dies previs a les eleccions generals del 20-N, si no existeix cap diligència oberta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El missatge, difós en diverses pàgines de descàrregues, publica també un arxiu amb noms i dades personals d'una desena d'agents del Grup Especial d'Operacions (GEO), la unitat d'elit de la Policia Nacional.

La setmana passada ja es van filtrar a la xarxa les dades personals de fins a 30 escortes del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. L'arxiu, signat també pel col·lectiu Anonymous, advertia que en breu publicaria dades personals d'agents del GEO.

El document difós avui inclou un llistat amb els noms i cognoms de deu agents del Grup Especial d'Operacions, a més del seu DNI i la seva categoria. En un altre apartat, dirigit a la fiscal delegada per a la lluita contra la delinqüència informàtica, Elvira Tejada, el document adverteix que la Fiscalia rebrà documentació reservada sobre els atemptats de Madrid de l'11 de març de 2004 abans del 20-N. Segons el text, els documents també contindrien dades sobre el cas Faisán, que investiga la delació que va alertar ETA d'una operació en contra la banda terrorista el 2006.

stats