Publicitat
Publicitat

LES FINANCES CATALANES

Mas-Colell farà públiques aquesta tarda les xifres del dèficit fiscal corresponents al període 2006-2009

El 26 d'octubre, en compareixença en comissió, va xifrar el dèficit fiscal de l'any 2009 en 16.434 milions d'euros

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, farà públiques aquesta tarda les balances fiscals catalanes corresponents al període 2006-2009. Per tant, se sabrà quina ha estat l'evolució del dèficit fiscal –la diferència entre el que Catalunya aporta a l'Estat i el que l'Estat retorna a Catalunya– en aquests últims anys.

Mas-Colell, en la compareixença del 26 d'octubre al Parlament per explicar el motiu pel qual no es podrien presentar els pressupostos de la Generalitat fins que no es conegués la previsió d'ingressos per part del govern espanyol, va quantificar en 16.434 milions d'euros el dèficit fiscal de l'any 2009. No va especificar, però, quin mètode havia fet servir per donar aquesta dada. 

La compareixença d'aquesta tarda ja permetrà donar el registre complet del dèficit fiscal català entre els anys 1986 i 2009. Hi ha càlculs fets pel Govern anterior i també altres de corresponents a la fundació Josep Irla, propera a ERC, que quantifica aquest concepte en més de 20.000 milions d'euros anuals.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT