Política 27/11/2011

Anticatalanisme de la vella guàrdia del PSOE contra Carme Chacón

Alfonso Guerra troba "complicat" que l'encara ministra de Defensa sigui la secretària general dels socialistes espanyols perquè el PSC es considera "un altre partit". Bono i Rodríguez Ibarra també han fet declaracions en la mateixa direcció

Pere Martí
2 min
Els dirigents que hi diran la seva

BarcelonaEls noms del nucli dur del PSOE, de la vella guàrdia del PSOE, comencen a fer campanya per impedir que Carme Chacón sigui la secretària general dels socialistes espanyols. El fet que sigui catalana i dona no els acaba de fer el pes. El que va ser vicepresident en el govern de Felip González, Alfonso Guerra, ha dit aquest diumenge que veu "complicat" que una persona d'un altre partit encapçali el PSOE. "El PSC s'ha cansat de dir que és un altre partit", al·lega Guerra en referència al fet que el PSC és un partit sobirà federat amb el PSOE. Ho ha dit en una entrevista a la Cadena SER, tot i que ha puntualitzat que això no ho ha sentit dir mai directament a Chacón.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Guerra, el que li sembla un sistema de quotes no funciona. "Això dels jovenets i les dones primer no és una bona tècnica", ha afegit.

Aquest tipus de comentaris no són nous. L'expresident d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ja va dir al maig, també en una entrevista a la Cadena SER, que "si el PSC, com ha declarat el seu secretari d'Organització, Pepe Zaragoza, és un altre partit, espero que no hi hagi cap candidat [del PSC, a les primàries que finalment no es van fer] a nivell nacional", en clara referència a Chacón, segons va interpretar la mateixa SER, com indicava en el darrer paràgraf de la notícia penjada a la seva web.

I aquest dissabte mateix, abans d'entrar al comitè federal del PSOE, el fins ara president del Congrés i exministre, José Bono, demanava que el nou líder del partit sigui "un espanyol sense complexos", frase que també va ser interpretada com un missatge contra Chacón.

Al PSC són conscients d'aquestes dificultats de Chacón, com ha admès aquest diumenge Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, en una entrevista a Catalunya Informació.

stats