Política 03/12/2014

Antoni Castells: "És un error plantejar avui l'alternativa independència sí o no"

Considera que és "impossible" aconseguir la independència sense negociar amb Espanya i que el millor és seguir mantenint "l'objectiu de la consulta"

Ara
1 min
Antoni Castells / PERE TORDERA

BarcelonaL'exconseller Antoni Castells i membre de Moviment d'Esquerres, el nou partit dels socialistes sobiranistes, considera que a hores d'ara "és un error plantejar l'alternativa independència sí o no". Assegura que a hores d'ara veu "impossible" assolir la independència sense negociar amb l'estat espanyol i que per això l'objectiu de les eleccions anticipades hauria de ser buscar "una majoria per convocar un referèndum" tal i com va fer Alex Salmond a Escòcia. "El millor és seguir mantenint l'objectiu de la consulta, no de la independència", ha defensat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"M'amoïna que el Govern faci les coses de tal manera que un cop més perdem la batalla", ha insistit Castells, qui ha advertit que Catalunya no està "en condicions d'imposar per la força amb decisions unilaterals". Segons l'exconseller ara caldria fer les coses de tal forma que Espanya "no tingués més remei" que negociar. Un fet que, segons ell, només es pot aconseguir quan es tingui "una força interna suficient i reconeixement exterior".

"Hem de valorar molt bé si hem d'abandonar aquella trinxera que ens és més favorable, que és la de la comsulta, per passar a una trinxera que ens és més desfavorable, que és la de la independència", adverteix Castells.

Sobre el nou partit MES dels socialistes sobiranistes que es va presentar diumenge passat, Castells ha assegurat que dins de la formació hi ha qui aposta per la independència i hi ha qui no però que l'important és que hi hagi una veu socialista dins del conjunt de forces polítiques que estan a favor que Catalunya pugui decidir el seu futur.

stats