Publicitat
Publicitat

Antoni Pastor: "Una gran part del partit pensa com jo"

Compromís "La llei de normalització lingüística era la clau que garantia la pau social" Ruptura "La llei del 1986 es va aprovar amb consens, i si s'havia de canviar s'havia de fer des del consens"

El diputat i alcalde de Manacor, Antoni Pastor, està pendent que el PP de Madrid l'expulsi. Però seguirà fent política fora del partit.

Dimarts era l'únic diputat del PP que votava en contra de la modificació de la llei de funció pública. Se sent sol al partit?

No, perquè hi ha molta gent, que no són diputats, que m'ha manifestat suport. Vaig rompre la disciplina de vot, però una gran part del partit pensa com jo. Cal recordar que fins ara el PP de les Balears sempre s'havia caracteritzat per una política lingüística de consens, moderada.

Què el va dur a trencar la disciplina de vot?

El convenciment que no és bo per a aquesta comunitat que una llei com la de normalització lingüística, aprovada el 1986, es modifiqués sense ni intentar arribar a un consens. Garantia la cohesió social pel que fa a la llengua.

Bauzá es justifica dient que l'eliminació del coneixement del català com a requisit per ser funcionari era al programa electoral.

El que no era al programa electoral era la modificació de la llei de normalització lingüística, que era la clau que havia permès tenir pau social. Es va aprovar amb el consens de tots els grups, incloent-hi els vots del PP. Era una llei que tothom havia assumit. Si se n'ha de modificar res s'ha de fer des del consens.

Tot indica que l'expulsaran. Què pensa fer a partir d'ara?

Ja arribarà. Encara se m'ha de notificar oficialment la suspensió de militància. Avui [per ahir] he explicat que continuaré com a diputat i com a batlle de Manacor. M'he reunit amb els regidors, tinc el seu suport i la gent està amb nosaltres.

¿Pensa aliar-se amb la Lliga Regionalista de Jaume Font o la Convergència de Josep Melià, de centredreta autonomista tots dos?

Ara tenc el cap en tot això que està passant. Necessit reflexionar, no em preocupa el futur, em preocupa el present.

Cada vegada hi ha més protestes. ¿La polèmica lingüística causada per Bauzá crispa la societat?

Sí, però s'hi afegeixen més coses, hi ha el conflicte lingüístic, però també el sanitari, el de l'educació... la gent ho està passant malament a causa de la crisi econòmica.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT